You are here

Stručni članci

Jedinstven snimak šumskog požara

Fotoklopka Ltl. Acorn 5210A snimila je šumski požar koji se proširio južnom Australijom i uništio je 27 kuća i 31 000 jutara žbunja i poljoprivrednog zemljišta. Fotoklopka je snimala neprestano dok je intenzivna vrelina nije u potpunosti uništila. Memorijska Micro SD kartica naknadno je izvađena, a spašeni snimci povezani su u timelapse video.

Test Ltl Acorn fotoklopki u časopisu Svet kompjutera (dec 2014)

Kineska kompanija LTL Acorn Electronics stacionirana je u tehnogradu Šenžen, a osnovana je 2010. godine sa ciljem da razvija i proizvodi specijalizovane digitalne tragačke kamere. Tragačke kamere su zapravo kamere koje mogu biti upotrebljene za različite svrhe, kao što su: lov, video nadzor pod specifičnim uslovima, istraživanje „divljine”, izviđanje i tome slično, a na našem tržištu poznate su kao „foto klopke”. Mi smo na testu imali dva modela ove vrste kamera sa oznakama 5210M i 6210MG.

Analogne HD tehnologije

Danas ćemo vas upoznati sa dve nove tehnologije koje se postepeno pojavljuju na tržištu CCTV tehnologija.

Na tržište dolaze nove tehnologije koje za prenos (ne samo) slike koriste analogni signal. Pre nego što sagledamo pojedinačne tehnologije, probajmo da razmotrimo koja je motivacija za razvoj novih analognih tehnologija. Razlozi će biti jasniji ako uporedimo razlike izmedju postojećih i novih tehnologija.

 

 

Kako pravilno konfigurisati i podesiti fotoklopku

Fotoklopka je poseban digitalni fotoaparat, čiji okidač se aktivira kada se u njegovoj okolini nešto ili neko kreće. Zahvaljujući tome moći ćete da pratite kretanje šumskih životinja ili štitite vašu imovinu.

Sve moderne fotoklopke fotografišu preko dana u boji, a preko noći crno-belo, u zavisnosti od korišćenog tipa osvetljenja. Svaka fotoklopka može da snima kratke videosekvence, neke i u formatu HD (video sa visokom rezolucijom).

U ovom članku možete pročitati kako pravilno uraditi osnovna podešavanja fotoklopke.

 

Stranice